آشپزخانه مخفی

اجرای آشپزخانه مخفی برای ویلا چه مزایا و معایبی دارد

تا چند سال پیش اصطلاح آشپزخانه مخفی یک عبارت بی‌معنی و ناشناخته بود. معماری سنتی ایرانی به‌نحوی بود که معمولا آشپزخانه یا مطبخ در گوشه‌ای از حیاط یا زیرزمین قرار داشت. این نوع معماری، محیط داخلی آشپزخانه و به‌هم‌ریختگی آن را از چشم مهمانان پنهان می‌کرد و به صاحبخانه حس امنیت و آرامش بیشتری می‌داد.

اما تلفیق معماری ایرانی با طراحی فرنگی و برداشتن دیوارهای آشپزخانه، باعث شد تا مهمانان بتوانند در هر کجای خانه محیط داخلی آشپزخانه را ببینند. بنابراین همچنین بتوانند کارهایی را که میزبان در آن انجام می‌دهد، زیر نظر بگیرند. از طرفی آپارتمان‌نشینی و کوچک شدن فضای خانه‌ها دلایل دیگری هستند که آشپزخانه ایرانی را به وسط خانه راه دادند.

آشپزخانه مخفی

به‌مرور زمان آشپزخانه‌های بدون دیوار و به‌اصطلاح اپن، نیاز به یک فضای اختصاصی برای پخت‌و‌پز و شستشوی دور از چشم مهمان‌ها را تقویت کردند. نتیجه این امر ایجاد آشپزخانه مخفی برای ویلا و خانه‌های آپارتمانی است که ما قصد داریم در این مطلب به معرفی آن بپردازیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

آشپزخانه مخفی چیست؟

نام این نوع آشپزخانه به‌قدری واضح است که نیازی به تعریف اضافی ندارد. اما برای از بین رفتن ابهام ایجاد شده در ذهنتان کافی است بدانید آشپزخانه مخفی به تمام یا قسمتی از این فضای خانه می‌گویند که به‌طریق مختلفی از دید خارج شده باشد.

این نوع آشپزخانه‌ها انواع مختلفی دارند. به‌عنوان مثال ممکن است شما فقط لوازم داخل آن را به‌وسیله کابینت‌ها و درب‌های مختلف مخفی کرده یا تمام فضا را از دید مهمانان یا خانواده پنهان کنید. معمولا این نوع مطبخ‌ها در گوشه‌ای از خانه قرار می‌گیرند که به زیرسازی و طراحی دقیق نیاز دارد.

شما می‌توانید ساخت آشپزخانه پنهان ویلای خود را به قبل از معماری بنا یا بعد از آن موکول کنید که در هر دو مورد به ‌کمک یک معمار خبره نیاز خواهید داشت.

آشپزخانه مخفی

مزایا

ویلای شما با هر اندازه‌ای می‌تواند نامزد مناسبی برای اجرای چنین آشپزخانه‌ای باشد. به‌عنوان مثال اگر متراژ ملکتان بالا است می‌توانید یک آشپزخانه معمولی و با همه امکانات بسازید که مکمل دکور و دیزاین کلی ویلا باشد.

در این موارد ساخت یک اتاق کوچک با لوازم اولیه آشپزخانه مانند سینک و اجاق گاز در فضایی به ‌دور از چشم دیگران، نوعی آشپزخانه مخفی به‌شمار می‌آید. پنهان کردن این اتاق نیز به ‌کمک انواع کابینت‌ها، درب‌ها یا سایر پنل‌های جداکننده امکان‌پذیر است.

در مقابل اگر متراژ ویلا یا خانه شما پایین بوده و با کمبود فضا مواجه هستید، می‌توانید لوازم اصلی آشپزخانه مانند سینک، اجاق گاز، کابینت و یخچال را در قسمتی از پذیرایی قرار دهید و آن‌ها را با درب‌های شیک یا پنل‌های جداساز پنهان کنید.

به‌طور کلی اگر بخواهیم مزایای یک آشپزخانه مخفی را نام ببریم، بهتر است به موارد فهرست زیر اشاره کنیم:

  • ایجاد یک فضای خصوصی برای پخت‌و‌پز یا شستشو
  • سر و سامان دادن اوضاع به‌هم‌ریخته آشپزخانه و پنهان کردن شلوغی‌های آن از دیده مهمان‌ها
  • استفاده بهینه از فضا برای ملک‌های کم متراژ
  • تمیز نگه داشتن آشپزخانه اصلی و شست‌و‌شوی راحت آن با آب و هر نوع شوینده‌ای

معایب

با وجود مزایای بسیار زیادی که یک آشپزخانه پنهان دارد، ممکن است در بعضی از موارد معایبی نیز به‌همراه داشته باشد. تعداد این نقاط ضعف زیاد نیست و برای همه ویلاها صدق نمی‌کند، اما در هر حال برای برخی از افراد مشکلاتی به‌وجود می‌آورند که شرح آن‌ها به‌عبارت زیر است: 

  • فضای آشپزخانه مخفی معمولا کوچک و بدون تهویه است. به‌همین دلیل باید برای ایمنی بیشتر درب آن را هنگام پخت‌وپز باز بگذارید. این موضوع به‌ویژه در زمانی که مهمان دارید، دیزاین منزلتان را به‌هم خواهد زد.
  • فضای کوچک آشپزخانه‌های مخفی برای خانواده‌های پرجمعیت مناسب نیست.

انواع آشپزخانه مخفی

معمولا معماران این بخش از خانه را به ‌وسیله موارد زیر از سایر قسمت‌های آن جدا می‌کنند:

  • پنل‌های چوبی یا پی وی سی
  • درب‌های کشویی
  • دیوارهایی از جنس سایر نمونه‌های موجود در خانه و یک درب معمولی
  • کابینت‌های آشپزخانه برای مخفی کردن بعضی از لوازم مانند یخچال یا ماشین لباسشویی
  • درب‌های عمودی
آشپزخانه مخفی

سخن نهایی

آشپزخانه مخفی یکی از ایده‌ جذاب و کاربردی در معماری مدرن است که می‌تواند مشکل کمبود فضا، آشفتگی یا در معرض دید بودن آن را حل کند. ما در این مطلب علاوه ‌بر ذکر مزایا و معایب این نوع آشپزخانه، ایده‌های مختلفی برای ایجاد آن بیان کردیم تا نهایت استفاده را از فضای داخلی ویلای خود ببرید.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *