نمای خانه به ضلع بیرونی قسمت جلوی آن اشاره دارد. این بخش ویلا یکی از مهمترین بخشهای طراحی خانه است در حقیقت اولین چیزی است که از ویلا دیده میشود. همچنین نما باعث میشود خانه شما از ساختمانهای دیگر متمایز شود. این بخش ویلا انواع مختلفی دارد که از انواع آن نمای ترکیبی است. منظور از این نما، ترکیب دو متریال است که آثار خاص و منحصربهفردی را به وجود میآورد. همراهمان بمانید تا درباره این نوع نما اطلاعات بیشتری کسب کنید.
نمای ترکیبی
همانطور که از اسم نمای ترکیبی مشخص است به این معنا است که در ساخت آن از دو یا چند مصالح استفاده میشود. بنابراین باعث میشود نمای ساختمان نسبت به ساختمانهای دیگر خاصتر به نظر برسد. یکی از نماهای ترکیبی، آجرنسوز و سنگ است که هزینه کمتری نسبت به مصالح دیگر دارد و قابلدسترس است. علاوهبر این، ترکیب این دو مصالح با هم مزایای دیگری نیز دارد که از آن جمله داشتن مقاومت بالا، عایق حرارتی و مناسببودن در هر شرایط آبوهوایی است. توجه داشته باشید ممکن است این ترکیب قدیمی به نظر برسد، اما در کنار وسایل مدرن، زیبایی خاصی به ظاهر ساختمان میدهد.
دومین نوع این نما، ترکیب سنگ و ورق کامپوزیت است که برای درستکردن بخشهای برجسته از ورقهای کامپوزیت و برای سطح صاف از سنگهای تراورتن یا انواع دیگر سنگها استفاده میشود. این نما مزایای فراوانی دارد، مثلا نصب آن آسان است، قیمت مناسبی دارد و در برابر آتشسوزی مقاومتر است. البته این نوع طرح معایبی نیز دارد که از آنها میتوانیم به هزینه بالای نصب ورقهای کامپوزیتی و دوام نداشتن ورقهای کامپوزیتی اشاره کنیم.
از دیگر نماهای ترکیبی، چوب و سنگ است که چوب خودش بهتنهایی یکی از پرهزینهترین نماها بهشمار میآید، اما وقتی با سنگ ترکیب میشود طرح خاصی ایجاد میکند و هزینه آن نیز کمتر میشود. از مزایای آن میتوانیم به زیبایی، مقاومت داشتن در برابر باد و باران اشاره کنیم و معایب آن انعطافپذیری پایین و عمر کوتاه چوب است.
دیگر انواع نمای ترکیبی و نکاتی درباره آن
غیر از انواع نمای ترکیبی که به آنها اشاره کردیم، نمای سنگ و جی اف ار سی (GFRC) نیز بسیار طرفدار دارد. جی اف ار سی جدیدترین نمای ساختمان است که مخفف بتن الیاف شیشه است و نمای خشک نیز نامیده میشود. این طرح زمانی که با سنگ ترکیب میشود باعث زیبایی بیشتر ظاهر ساختمان میشود و طرح خاصی ایجاد میکند. از مزایای آن مقاومت در برابر آتشسوزی و بلاهای طبیعی، سرعت و سهولت در نصب است.
سنگ و سرامیک نیز یکی دیگر از انواع نماهای ترکیبی است که با هم ترکیب میشوند و سرامیک به علت تنوع رنگی زیادی که دارد با هر سنگی میتوان آن را استفاده کرد.
نمای چوب با کامپوزیت نیز یکی دیگر از انواع نمای ترکیبی است که بسیار باعث زیبایی ساختمان شما میشود و از مزیتهای کامپوزیت ترکیب راحت آن با هر نوع مصالح دیگر است. این نما مزیتهایی دارد که از آن جمله نصب سریع، هزینه کم نسبت به نماهای ترکیبی دیگر و تنوع رنگ است.
حالا که با تعدادی از انواع این نوع نما آشنا شدید، بهتر است نکاتی را در نظر بگیرید. ابتدا مصالحی بهعنوان پایه در نظر گرفته میشود در نتیجه این مصالح باید با سایر متریالها بهخوبی سازگاری داشته باشد و کیفیت ظاهر ساختمان را کم نکند. همچنین اگر میخواهید این نوع نما بیشتر خود را نشان دهد، سعی کنید از سبک دکوراتیو استفاده کنید. این سبک به شکل عمودی، افقی و v شکل است.
نکته بعدی درباره استفاده از بافتهای لایهای است که ظاهر مطلوبی را ایجاد میکنند. مثلا اگر در نمایی از روکش، پانل، ستون یا چوب استفاده شده باشد، لایه چوبی میتواند نمای خانه شما را دوچندان زیبا کند و با رنگبندی مناسب بخشهای دیگر با هم جفت شوند.
سخن نهایی
در این مقاله با نمای ترکیبی و انواع آن آشنا شدید. استفاده از این نما در ساختمان مزایای فراوانی دارد. اولین مزیت آن افزایش زیبایی ساختمان است. همچنین باعث استحکام و دوام ساختمان میشود. به این معنا که میتواند از مصالح ساختمان محافظت کند و برای چندین دهه آینده ساختمان را در برابر دما و شرایط آبوهوا حفظ کند.
دیدگاهتان را بنویسید