همانطور که میدانید، شرایط آبوهوایی در همه نقاط کشور ایران بهویژه شمال یکسان نیست و حدود ۶ ماه هوا سرد و بقیه سال هوا گرم است. برای ویلای خود میتوانید وسایل سرمایشی و گرمایشی مختلفی را تهیه کنید که هر کدام ویژگیهای مختلفی دارند. تا انتهای این مقاله همراهمان بمانید تا درباره نحوه انتخاب بهترین سیستم سرمایشی و گرمایشی برای ویلا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
انتخاب بهترین سیستم گرمایشی برای ویلا
در فصول سرد، برای جلوگیری از سرما باید با استفاده از سیستمهای گرمایشی خانه را گرم نگه دارید. یکی از این سیستمها، استفاده از هیترهای چتری یا قارچی است که معمولا برای گرمکردن فضاهای باز مانند آلاچیق یا استخر از آن استفاده میشود. این وسیله میتواند فاصله ۲ تا ۳ متری را گرم کند. هیتر چتری به شکل ایستاده است و با گاز مایع یا گاز شهری کار میکند. همچنین این وسیله از بخشهایی مانند بدنه استیل ضدزنگ، مشعل، فندک، چتر فلزی، دکمه تنظیم دما و حسگر ایمنی ساخته شده است.
یکی دیگر از سیستمهای گرمایشی برای ویلا، پکیج است که طرفداران بسیار زیادی دارد، از مزایای آن میتوانیم به اشغالکردن فضای کم، گرمادهی امن و بالا و سیاه نکردن دیوارها اشاره کنیم. البته این سیستم تنها عیبی که دارد، مصرف انرژی بالا است.
شومینه نیز یکی از پرطرفدارترین سیستمهای گرمایشی است که باعث زیبایی دکوراسیون داخلی ویلا و ایجاد گرمای طبیعی میشود و بیشتر به شکل تزیینی است. یکی از معایب آن نیز گرمای کم و مصرف انرژی زیاد است.
انتخاب بهترین سیستم سرمایشی برای ویلا
یکی از سیستمهای سرمایشی برای ویلا، پنکههای برقی سقفی، دیواری یا قابلحمل است که میتواند یک راه موثر و ارزان برای خنککردن محیط زندگی در روزها و شبهای گرم تابستان باشد. این سیستم ممکن است هوا را طبق انتظار شما خنک نکند، اما نسیم خنکی تولید میکند که باعث میشود احساس گرمای کمتری بکنید.
مورد بعدی، کولرگازی است که برای خنکسازی محیط داخلی ویلاها مورداستفاده قرار میگیرد. این وسیله با تبدیل گاز به مایع و سپس مایع به گاز تولید سرما میکند. کولرهای گازی پمپی دارند که به کمک آن گرمای محیط داخل اتاق را جذب میکنند و به بیرون که گرمتر است، میفرستند.
این محصولات میتوانند به شکل دستی یا خودکار کنترل شوند. کنترل دستی به کاربر امکان میدهد تا دمای اتاق را تنظیم کند. کنترل خودکار به کولرگازی امکان میدهد تا دمای اتاق را به طور خودکار در دمای تنظیم شده حفظ کند.
نکاتی درباره سیستم گرمایشی
- باید اندازه اتاقی را که میخواهید گرم کنید با نوع سیستم گرمایشی هماهنگ کنید. به این روش میتوانید خانه خود را با هزینه کمتری گرم کنید.
- سعی کنید سیستم گرمایشی را تمیز کنید تا از آلودگی جلوگیری کند و باعث افزایش طول عمر سیستم شود.
- سرویس کردن دورهای سیستم گرمایشی نیز ضروری است، اگر به آن دقت نکنید، امکان دارد در فاصله زمانی کوتاهی هزینههای بالاتری پرداخت کنید.
- در طول زمستان، پردهها و سایهبانهای پنجرههای رو به جنوب خود را روزها باز نگه دارید تا نور خورشید به داخل تابیده شود و در شب آن را بسته نگه دارید تا از سرما جلوگیری کنید. چون روی سلامتی ساکنان ویلا اثر مثبتی دارد.
- در نظر داشته باشید که عایقبندی درست درها و پنجرهها، تاثیر بسیار بالایی روی گرمایش و سرمایش محیط زندگی میگذارد.
نکاتی درباره سیستم سرمایشی
- هنگام انتخاب سیستم خنککننده مناسب برای خانه خود، مقایسه مدلهای مختلف بسیار مهم است، زیرا راندمان آنها میتواند متفاوت باشد.
- هنگام خرید پنکه سقفی، مصرف انرژی مدلهای مختلف و سرعت فن موجود را با هم مقایسه کنید. معمولا فنهایی که موتورهای DC دارند مصرف برق کمتری نسبت به فنها با موتور AC دارند.
- برای تهویهمطبوع، از برچسب رتبهبندی انرژی برای مقایسه کارایی مدلهای مختلف استفاده کنید. هر چقدر رتبه ستاره بالاتر یعنی نزدیک ۱۰ باشد، کارآمدتر است و هزینههای جاری کمتری دارد.
- هزینه را نیز در نظر بگیرید. انواع مختلف سیستمهای سرمایشی، هزینههای متفاوتی دارند. در نتیجه شما باید ابتدا بودجه خود را در نظر بگیرید و سپس برای خرید اقدام کنید.
سخن نهایی
سعی کنید هنگام خرید تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، محصولات کممصرف را انتخاب کنید. برای اطلاع از کممصرف بودن چنین سیستمهایی، باید اطلاعات مربوط به مصرف انرژی آنها را با هم مقایسه کنید تا متوجه شوید آیا وسیله مدنظر کممصرف است یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید